background
OMM© Innovation management
background

Opleidingen, trainingen en workshops

OMM© Innovation Management

Open inschrijving workshop

Deelnemer: ‘Deze opleiding is echt gericht op het managen van innovatie projecten, erg leerzaam.’ Gemiddelde score is 8,2

Hoe manage je een innovatieproject en hoe bewaak je de balans tussen creativiteit en concreetheid? De cursus OMM© Innovation Management richt zich specifiek op het managen van innovatieprojecten en gaat verder dan een projectmanagementopleiding.

Je project kent grotere risico’s, meer spanningsvelden en vaak een grotere kans om voortijdig gestopt te worden door het management. Dit vraagt om een andere mind set van de project manager en het project team. Ook is het creëren van draagvlak voor het innovatie project in de organisatie en bij stakeholders anders. De sales afdeling vraagt zich bijvoorbeeld af of dit wel bijdraagt aan de vastgestelde KPI’s van dit jaar en vanuit operations zitten we niet te wachten op het stilleggen van een productielijn.

Lean Decision Based Planning

Plan op basis van besluiten

open inschrijving cursus

Word je ook zo moe van die uitgebreide Excel en MS Project planningen? Lean Decision Based Planning is de nieuwste planningsmethodiek voor projecten.  Deze methodiek zorgt ervoor dat je bij het plannen van projecten:

 • op besluiten plant in plaats van op activiteiten. Dit resulteert in een kortere doorlooptijd
 • de waste niet in de planning meeneemt
 • heldere besluitvorming en infoflows met stakeholders hebt
 • een goede start voor de SCRUM of  / AGILE werkwijze hebt

Lean Decision Based Planning is ook zeer geschikt voor het plannen van innovatieprojecten. De basis van de Lean Decision Based Planning wordt gemaakt met het hele projectteam waardoor het een realistische planning is met draagvlak vanuit alle functies. Tijdens de opleiding leer je hoe je met het projectteam een Lean Decision Based Planning opzet en welke vervolgstappen je kunt nemen.

Diensten

Workshop: the CEO innovation squeeze

Van dilemma’s naar decisions

Open inschrijving workshop

Drs. Jane Zuidema, CEO van MANS Adviesgroep en ontwikkelaar van OMM©, neemt je mee in de dilemma’s die CEO’s ondervinden als ze de noodzaak tot innovatie onderkennen voor hun organisatie. Onder meer afhankelijk van de levensfase van de organisatie en die van het product of de dienst, staan verschillende routes open, alsmede verschillende vormen van innovatie.

De basis hiervoor is beschreven in haar boek Slow down to speed up, the CEO’s innovation squeeze.

OMM© Innovation Management Scan

Snel en effectief inzicht in je innovatiemanagement-aanpak

In company

Hoe krijg je meer ondernemerschap in je innovatieprojecten? De OMM© Innovation management scan is een snelle en effectieve manier om inzicht te krijgen in je innovatiemanagement-aanpak en deze te finetunen naar je gewenste vorm van innovatie.

Wist je dat volwassen innovatieteams het moeilijker vinden om op tijd te escaleren? En dat ze minder in staat zijn een ‘echt’ team te zijn en daardoor een kleinere kans hebben op radicale innovatie? De OMM© Innovation Management Scan gaat over:

 • Teaming up door de keten
 • Identificeren welke type innovatie mogelijk en onmogelijk is binnen de bestaande organisatiestructuur en hiërarchie
 • Identificeren van drukpunten in projecten, planning en macht (hiërarchie)
 • Definiëren van kernactiviteiten

Kwalitatief onderzoek is de methode voor een innovatie managementscan. Het bestaat uit een tweedaagse kantoorstudie en interviews met 15 tot 30 medewerkers, die onderdeel zijn van het innovatieproces. Gescand worden:

 • Projecten: wat voor soort projecten zijn succesvol geweest, welke projectvoorstellen kwamen niet eens door de haalbaarheidstest?
 • Organisatieniveau: hoe faciliteert de huidige organisatie innovatie en wat voor soort innovatie?
 • Psychologisch niveau: wat zijn de psychologische drivers van de organisatie en wat voor effect hebben deze?
 • Projectteam: volwassenheid in relatie tot de functies
 • Psychologische footprint

Faciliteren van Innovation Kick Off’s

Een heel concrete vorm van learning on the job

In company

Onze OMM© professionals faciliteren Kick Off’s bij organisaties in de praktijk. Zeker wanneer je nog weinig ervaring hebt met het organiseren van Kick Off’s, kan het heel zinvol zijn dit door ons te laten doen.

Een heel concrete vorm van learning on the job. Als het om innovatieprojecten gaat, komen specifieke vraagstukken zoals de levensfase van organisaties, producten of diensten, uitgebreid aan bod.

cover-perfecte-kickoff

Opzetten innovation funnels

OMM© consultants doen en denken mee

In company

Innovatie is van groot belang voor elke organisatie. Maar wat als het (nog) niet de core business is van jouw organisatie? Hoe richt je dan het proces van een idee naar implementatie in? Of hoe verbeteren en versnellen wij onze projecten in de innovatie funnel?

OMM© consultants kunnen je hierbij helpen. Denk hierbij aan: het inrichten van het stage gating proces, het versnellen van innovatie projecten, het creëren van de innovatie mindset en het in regie stoppen van projecten om een versnelling in de projecten te realiseren.

‘OMM© consultants denken mee op strategisch en operationeel niveau en zorgen dat het proces ook echt embed in de organisatie’

Connect met ons

We geven u graag nadere informatie of komen eens bij u langs.