background
OMM© Personal Performance Excellerator
background

Jane Zuidema

Contactpersoon:
jane.zuidema@mans.nl
088 605 4849

Opleidingen, trainingen en workshops

OMM© The Base – Gedrag is een werkwoord

Deze opleiding helpt je enorm bij alle andere opleidingen, trainingen en workshops van MANS.

Cursus open inschrijving

Heldere inzichten vinden hun oorsprong in de neo-cortex oftewel vanuit ratio en logica, gezond boerenverstand. Maar zodra er een trigger voorbijkomt, de samenstelling van je bloed verandert en naar hele andere delen van je hersenen en lichaam stroomt, is het reptielenbrein in control en komen de gewoontes en patronen met veel kracht en jarenlange ervaring bovendrijven. Ze reageren vanuit een impuls op de trigger.

Om op die momenten tóch een keuze te kunnen maken, is het nodig om naast het herkennen en erkennen van je gedrag, te verkennen wat je anders zou kunnen doen…en dat maakt gedrag een werkwoord. Je hele systeem omgooien, weerstand bieden aan de emoties en samenstelling van je bloed, je brein corrigeren, ander gedrag vertonen, andere woorden gebruiken…proberen, vallen, opstaan, doen, herhalen en belonen…

Als je het écht wilt en gedrag als een werkwoord toepast, ga je ervaren dat je gewoontes en patronen jou niet per definitie aansturen, maar dat jij de keuzes maakt.

“Het gaat echt over jezelf, het raakt de kern en niet alleen de symptomen!”

  • De training wordt gewaardeerd met een 8,8 gemiddeld
  • 100% van de deelnemers geeft aan deze training ook aan collega’s aan te bevelen

OMM© Personal Performance Excellerator

Gedrag moet een bijdrage leveren aan de realisatie van visie en missie

Opleiding

De mens is oorspronkelijk ontworpen om veertig tot vijftig jaar te worden, precies genoeg om op te groeien, nageslacht te produceren en dat groot te brengen. Door de eeuwen heen is de mens aan zichzelf gaan sleutelen, waardoor z/hij meer dan twee keer zo oud kan worden. Fysiek lukt dat prima, maar hebben we ook de psychische kant bijgehouden? De cursus OMM© Personal Performance Excellerator voorziet daarin.

Gedrag ontstaat in belangrijke mate door herhalingen van bepaalde handelingen. De neuronen in ons brein vormen verbindingen en naarmate we gedrag vaker herhalen, worden de verbindingen sterker. Alle gedragingen samen vormen een patroon. De gedragspatronen die in ons brein zijn opgeslagen, kunnen voor mensen die veertig worden, prima volstaan. Wie ouder wordt, kan zich op zijn minst afvragen of deze patronen hem zijn leven lang biedt wat z/hij ervan hoopt.

OMM© geeft op geen enkele manier een mening over gedrag of patronen. Het enige waaraan gedrag moet voldoen is dat het een bijdrage levert aan de realisatie van de visie en missie, van het individu, het team of de organisatie.

Gedragspreferentieprofielen

open inschrijving cursus

NeuroColor

Neurocolor is de next generation gedragspreferentietest. OMM© heeft een primeur in Nederland! Wij voeren de eerste biochemisch (brain chemistry) en wetenschappelijk onderbouwde gedragspreferentietest, genaamd NeuroColor, uit. Het instrument is ontwikkeld door dr. Helen Fisher, arts in de Verenigde Staten.

NeuroColor werkt vanuit de vier hersensystemen die gekoppeld zijn aan specifieke hormoonproductie en neurotransmitters. Deze bepalen de persoonlijkheidskenmerken. Via fMRI scans zijn de uitkomsten van de test wetenschappelijk gevalideerd. NeuroColor is een verbetering van traditionele gedragspreferentietesten zoals MBTI©, Insights Discovery® en The big five die linguïstisch of filosofisch van aard zijn en niet wetenschappelijk onderbouwd.

NeuroColor geeft een verfijnder en genuanceerder beeld van de gedragspreferenties waar mensen zich goed in herkennen. Hierdoor vermijd je simplistische ‘hokjes’ en is de analyse naast teambuilding en persoonlijke coaching ook goed in te zetten bij loopbaanadvies en selectie assessments. Werkt jouw organisatie met gedragspreferentietesten? Dan is het de moeite waard om je te informeren over deze next generation gedragspreferentietest.

Als enige bureau in Nederland zijn wij gecertificeerd om NeuroColor uit te voeren.

of bel met 088 6054849

NeuroColor

‘NeuroColor profiel is indrukwekkend en geeft een veel genuanceerder beeld. Ik herken mijzelf hier absoluut in!’, zegt de CEO van een adviesbureau

Myers-Briggs Type Indicator MBTI

Mooie basis om te kijken of het beter kan

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een doeltreffend instrument om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en dat van collega’s. MBTI geeft diepgaand inzicht in persoonlijke gedragsvoorkeuren en interactie in een groep. Je vult een uitgebreide vragenlijst in en krijgt hiermee inzicht in hoe mensen omgaan met energie, het ontvangen en delen van informatie, besluitvorming en hoe zij hun leven organiseren.

Deelnemers ontvangen een persoonlijk rapport, teams krijgen een teamprofiel dat inzicht geeft in de natuurlijke talenten en valkuilen van het team. Het is vooral een heel praktisch instrument om snel in kaart te brengen wat voor type je bent, hoe je collega’s zijn en hoe jullie samenwerken. Een mooie basis om te kijken of het ook anders, lees beter, kan.

Onze OMM© professionals zijn voor zowel step 1 als voor step 2 gekwalificeerd.

of bel met 088 6054849

Insights Discovery

Begrippenkader in kleur

Met de gedragspreferentietest Insights Discovery krijg je een begrippenkader in kleurentaal waarmee teamleden elkaars voorkeuren snel leren doorgronden. Insights Discovery kan op individueel, team- en organisatieniveau worden uitgevoerd. In overleg met opdrachtgevers bepalen we doorgaans welke test het meest geschikt is om uit te voeren. Dit hangt vooral af van de vraag hoe diepgaand opdrachtgevers hun medewerkers willen laten kennismaken met hun gedragsvoorkeuren.

of bel met 088 6054849

My Motivation Insights MMI

Inzicht in drijfveren

MMI is een doeltreffend instrument om inzicht te krijgen in de drijfveren van je collega’s en jezelf. Het kleurenprofiel en de TeamScan van My Motivation Insights helpen om het DNA van medewerkers en teams in kaart te brengen, zodat je op basis van die informatie verder kunt bouwen.

Je leert begrijpen waarom mensen reageren zoals ze reageren en leert herkennen hoe je anderen kunt motiveren en overtuigen. Je ondervindt wat wel en niet effectief is bij de diverse drijfveren en leert hiermee hoe je je manier van communiceren met je collega’s, manager of klanten kunt aanpassen. Met behulp van de TeamScan ontstaat er een helder beeld van hoe het team ervoor staat en wat de belangrijkste aandachtspunten voor groei en ontwikkeling zijn.

of bel met 088 6054849

background

Jane Zuidema

Contactpersoon:
jane.zuidema@mans.nl
088 605 4849

Diensten

OMM© Real-time coaching

88% ziet een langetermijneffect op denken en doen!

Ben je op zoek naar een Coach tool om te werken aan verandering in gedrag? Met een bewezen langetermijneffect? Dan is het traject OMM© Real-time Coaching echt iets voor jou!

OMM© Real-time Coaching is gebouwd rond een vijfstappen pad met een helder begin en eind. Tijdens dit pad werk je aan je vraagstuk in real-time. Naast de periodieke face-to-face sessies word je 24/7 ondersteund door een persoonlijke en interactieve coach app. Met je persoonlijke ‘detox app’ werk je aan een doorbreking van hinderende gedragspatronen.

De voordelen van Real-time coaching:

  • Coach beschikbaar 24/7
  • Inspanning van voortgang wordt voortdurend gemeten en verhelderd
  • Verscheidenheid van technieken met een bewezen langetermijneffect
  • Werk aan je specifieke leerdoelstellingen volgens een welomschreven pad
  • Resultaat binnen drie maanden

of bel met 088 6054849

Connect met ons

We geven u graag nadere informatie of komen eens bij u langs.